Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентина Гінзбург: «Столиця забезпечить комунальні лабораторії витратними матеріалами для тестування на COVID 19, а їх працівників – муніципальними надбавками»

28 липня 2020 року, 13:02

Столиця забезпечить лабораторії комунальних медичних закладів витратними матеріалами для тестування на COVID 19, а їх працівників – муніципальними надбавками. Це стало можливим завдяки внесеним змінам до міської цільової програми «Здоров’я киян», за яку проголосували депутати Київради під час чергового засідання сесії. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я нагадала, що ще наприкінці березня Київрада підтримала проект Рішення щодо внесення змін до Програми «Здоров’я киян», завдяки чому столичні медики продовжили отримувати так звану «муніципальну надбавку», яку ледве не втратили зважаючи на зміну умов оплати праці з 1 квітня 2020 року. Тоді було прийнято рішення щомісяця виплачувати медичним працівникам гроші у вигляді безповоротної грошової допомоги. Мова йде про фіксовану суму: 4 тисячі гривень з бюджету міста нараховується лікарям, 3 тисячі середньому медичному персоналу та 1 тисяча – молодшому.

«Проте, за умов діючої Програми «Здоров’я киян» місто не мало можливості виплачувати таку допомогу немедичним працівникам, за умовами оплати праці прирівняним до медиків. Тож спеціалісти, які працюють в лабораторній ланці закладів охорони здоров’я (лаборанти, біологи, біохіміки) та безпосередньо стикаються в тому числі з COVID-19, додаткових грошей на відміну від своїх колег аж досі не отримували», – пояснила Валентина Гінзбург та назвала таку ситуацію неправильною, несправедливою і такою, що потребувала негайного виправлення.

Крім того, як зазначила Валентина Гінзбург у міську цільову програму «Здоров’я киян» було внесено і інші важливі зміни. Зокрема з метою забезпечення своєчасного та повноцінного лабораторного обстеження населення для діагностики інфекційних захворювань Програму в рамках підтримки закладів охорони здоров’я розширено новим заходом «Закупівля витратних матеріалів для лабораторної діагностики інфекційних захворювань».

«Фактично це надасть змогу збільшити можливості щодо лабораторного тестування на COVID 19 методами ПЛР та ІФА пацієнтів, і що дуже важливо – медичних працівників», – наголосила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]