Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентина Гінзбург: «В умовах світової пандемії COVID-19, можливість обміну досвідом лікарів різних країн – безцінна»

14 травня 2020 року, 16:19

Сьогодні київські лікарі дві години спілкувалися зі своїми китайськими колегами про лікування коронавірусної інфекції. Медики «опорних» столичних лікарень мали можливість в онлайн-режимі поставити запитання фахівцям Народної лікарні № 8 міста Гуанчжоу.

Вітаючи українських та китайських учасників, виконувач обов’язків генерального консула України в Гуанчжоу Дмитро Камков зазначив, що сьогодні світ стикається із глобальною кризою здоров’я на відміну від будь-якої в останні десятиліття нашої історії. Та саме такі явища допомагають усвідомити необхідність у безпосередніх контактах між професіоналами у всьому світі.

Здебільшого медики хотіли почути думку іноземних колег-практиків. Зокрема, київські лікарі цікавилися особливостями ведення хворих на COVID-19 при вагітності, застосуванням плазми реконвалесцентів та ефективністю різних препаратів, наприклад гідроксихлорхініна. Питали столичні медики про досвід колег щодо використання апаратів штучної вентиляції легень та ЕКМО. Загалом вдалося обговорити понад 50 тем.

Підсумовуючи зустріч, директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург подякувала лікарям із Гуанчжоу та зазначила, що коли йдеться про відстань, українські та китайські медики є дуже далекими одне одному. Але виявилися напрочуд близькими, коли стикнулися з загрозою на ім’я COVID-19.

«Наразі перед нашою країною, як і перед усім світом, постав серйозний виклик. І від того, як ми зможемо на нього відреагувати, залежать життя наших співвітчизників. Тому складно переоцінити допомогу колег, вашу допомогу. Дякуємо вам за професійність та фаховість! Дякуємо за мужність! І окремо прийміть подяку за те, що незважаючи на невимовне фізичне та моральне навантаження, ви знайшли сили, бажання та натхнення поділитися з нами своїм досвідом!» – наголосила вона.

Довідково.

На етапі профілактики та боротьби з епідеміями протягом останніх 4 місяців Народна лікарня № 8 м. Гуанчжоу стала головною епідемічною лікарнею у боротьбі з COVID-19. Лікарня прийняла 451 підтвердженого пацієнта, що становить 89,3% підтверджених випадків у Гуанчжоу, із сукупним рівнем вилікування та виписки 99,3%, і лише один пацієнт, чоловік 82-річного віку, помер.

Народна лікарня № 8 м. Гуанчжоу була заснована в 1921 році в окрузі № 627 Yuexiu, Dongfeng Dong Rd. Гуанчжоу. Спеціалізація лікарні – профілактика та лікування інфекційних захворювань та лікування захворювань печінки. У лікарні також займаються викладанням, дослідженням у сфері охорони здоров’я. Як муніципальна лікарня має сучасне обладнання, оскільки також є Центром міста Гуанчжоу щодо дослідження розповсюдження інфекційних хвороб зі своїм Інститутом досліджень та своїми медичними навчальними коледжами при лікарні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]