Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вантовий міст через гавань р. Дніпро готують до демонтажу, який розпочнеться не раніше 2020 року (Оновлено)

03 травня 2019 року, 14:12

Вантовий міст через гавань р. Дніпро готують до демонтажу, який розпочнеться не раніше наступного року. У зв’язку із перенесенням інженерних мереж, що проходять під мостом, задля безпеки водіїв та пішоходів встановлено нові обмежувальні знаки та огородження. Фактично, це підготовчі роботи для будівництва заїзду з вул. Верхній Вал на Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

Нагадуємо, що вантовий міст через гавань р. Дніпро був визнаний аварійним, і у 2001 році рух всіх видів транспорту мостом було заборонено.

У 2008 році міст було остаточно закрито для пішоходів (протокол від 27.11.2008 № 98 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій).

Через кілька років, зважаючи на аварійність вантового мосту, було прийнято рішення про його демонтаж (згідно з розпорядженням КМДА від 07.03.2012 № 375 «Про демонтаж вантового мосту через гавань р. Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів у Подільському районі в складі будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві» та згідно Рішення Київської міської ради від 28.02.2013 № 58/9115 «Про демонтаж та списання вантового мосту через гавань р. Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів у Подільському районі м. Києва, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва»).

Вантовий міст через гавань було введено в експлуатацію та передано на баланс КП «Київавтошляхміст» КК «Київавтодор» у 1963 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]