Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Весняне озеленення: у Солом’янському ландшафтному парку висадили 70 дерев і 120 кущів

05 березня 2024 року, 15:48

У Києві розпочалася весняна кампанія з озеленення парків і скверів. Зокрема, сьогодні, 5 березня, у Солом’янському ландшафтному парку висадили 70 дерев та 120 кущів. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Традиційно в цій порі наші комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень розпочинають озеленення столиці. У Солом’янському ландшафтному парку сьогодні висадили по кілька десятків каштанів, кленів, липи, сосни, а також 70 кущів бузку та 50 дерену як живої огорожі. Впродовж весни плануємо висадити тут ще додатково 60 дерев», – зазначив Олександр Возний.

За його словами, в парку також озеленили зони, які були уражені небезпечним шкідником – вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Обираючи рослини для висадки, перевагу віддавали сортам, для яких златка не становить загрози.

«Загалом роботи з озеленення розпочали в усіх районах столиці. Перевагу віддаємо стійким до міських умов породам дерев і кущів, а також багаторічним квітам і декоративним злакам, які потребують значно меншого ресурсу для догляду», – додав Олександр Возний.

Нагадаємо, що минулого року в Києві висадили понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 мільйона квітів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]