Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку року «Київводоканал» замінив понад 5 тисяч метрів водопровідних мереж

28 вересня 2018 року, 17:56

«Київводоканал» інформує про продовження заміни старих мереж та обладнання для забезпечення безперебійного холодного постачання. Через таку планову заміну на вулиці Дашавській від холодного водопостачання відключено 15 будинків.. Як пояснили у ПрАТ «АК «Київводоканал», у весняно-осінній період майже в усіх районах міста від декількох годин до доби відсутнє холодне водопостачання, ремонт проходить за плюсових температур у нічний період, а відключення холодного водопостачання триває від кількох годин до доби.

Представники «Київводоканалу» продемонстрували, яким чином і в яких умовах проводиться заміна засувок Д-100 та Д-500.

«Щодня ми отримуємо 10-15 повідомлень про аварійні ситуації з водопровідних районів; наші спеціалісти терміново виїжджають ліквідовувати пошкодження. Для того, аби аварій на нашій мережі, яка зношена майже на 70%, було менше, і проводяться такі планові ремонтні роботи», – зазначив Головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства «Київводоканалу» Володимир Костюк.

Також він розповів, що зараз сформовано програму заміни зношених водопровідних мереж на найближчі 5 років.

«У разі безперебійного фінансування – коштами інвесторів, нашими власними та коштами міста – за 5-7 років можна надійність системи розподілу холодного водопостачання Києва підняти на 70%», – зазначив Володимир Костюк.

Довідково.

Із січня до вересня 2018 року на міських водопровідних мережах було замінено близько 5082 м водопровідних мереж та 260 од. запірної арматури. Очікується, що до кінця року буде замінено ще 1337 м водопровідних мереж та 69 од. запірної арматури.

«Київводоканал» просить споживачів із розумінням ставитися до тимчасових незручностей – ремонтні роботи необхідні через великий відсоток зношеності мереж водопостачання та водовідведення, адже з 4 тисяч кілометрів водогону більше 1 тисячі старих.

Серед причин, через які може бути відсутнє холодне водопостачання, також профілактичні промивки мереж та аварії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]