Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку року в столиці відремонтовано близько 1 млн кв. м доріг

04 вересня 2017 року, 14:37

 

Від початку року в столиці відремонтовано близько 1 млн кв. м доріг. Наразі ремонти не припиняються, тож до кінця року цей показник буде значно більший. Про це під час брифінгу щодо ремонту доріг і шляхопроводів столиці розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Він зазначив, що загальна квадратура вуличної мережі Києва становить близько 26 млн кв. м, із яких 19 – це автопроїзди.

За його словами, наразі повністю завершено капітальний ремонт Повітрофлотського проспекту, вулиць Раїси Окіпної, Лугової, М. Бойчука, Васильківської, Сковороди, Михайлівської, Бальзака, Миропільської, Міжнародної, 9 травня, Трублаїні, Механізаторів, Павла Грабовського, просп. Академіка Глушкова, Русанівської Набережної.

Завершується капітальний ремонт Кільцевої дороги, б-р Дружби Народів, вул. Набережно-Корчуватської. Тривають активні роботи з капітального ремонту транспортної розв’язки на перетині просп. Перемоги та вул. Щербаківського, шляхопроводі на перетині просп. Комарова та б-р Вацлава Гавела, вулиць Толстого та Володимирської, а також шляхопроводів на Одеській площі та просп. Науки.

Найближчим часом розпочнуть роботи з капітального ремонту транспортної розв’язки на перетині просп. Леся Курбаса та вулиць Г. Юри і В. Покотила, вул. О. Теліги.

За інформацією генерального директора «Київавтодора», цього року також розпочнеться капітальний ремонт вулиць Сім’ї  Кульженків, Алма-Атинської, транспортної розв’язки біля ст. м. «Осокорки», «Позняки». «Харківська», шляхопроводу на перетині вул. Кирилівської та О. Теліги.

Також упродовж 2017 року в рамках поточного (середнього) ремонту планують відремонтувати 104 об’єкти. Наразі завершені роботи на 67 об’єктах, серед яких: вулиці Прирічна, Сирецька, Героїв Космосу, Лагерна, Т. Яблонської, Лебедєва-Кумача, Заболотного, А. Ахматової, Ревуцького, Грекова, Йорданська, Колекторна, Червоноткацька, Петлюри, просп. Генерала Ватутіна, Либідська площа, Повітрофлотський шляхопровід, Каховські шляхопроводи № 1 та № 2, міст Метро через р. Дніпро, мости № 1 та № 2 через Русанівській канал на Русанівській Набережній, шляхопроводи на вул. Луговій через вул. Богатирську та залізничні колії, шляхопровід на Великій Кільцевій дорозі біля ст. «Новобіличі» тощо.

Продовжуються роботи на 11 об’єктах, зокрема: вулиці Протасів Яр, Милославській, Промисловій, Оболонській та інших.

«Сьогодні 85% столичних мереж потребують капітального ремонту. Проте відновити всі мережі в рамках одного капітального ремонту – складно. По-перше, тому що це великі кошти, по-друге, тому що необхідно буде перекрити все місто», – зауважив Олександр Густєлєв.

Один із напрямів – заливка тріщин дорожнього покриття.

«Це дає можливість не допускати руйнування покриття та дочекатися капітального ремонту», – пояснив Олександр Густєлєв.

Щотижня дорожники заливають близько 14 тисяч погонних метрів дорожнього покриття спеціальною бітумною мастикою. Це дозволяє запобігти передчасному руйнуванню дорожнього одягу та подовжити термін його експлуатації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]