Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Видатки на освіту зросли вдвічі

16 серпня 2017 року, 12:29

За три роки витрати на освіту зросли вдвічі. Про це за результатами селекторної наради із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він констатував: якщо у 2014 році видатки становили 5 млрд грн, то в поточному році ця сума складе понад 11 млрд грн.

За словами Геннадія Пліса, освітній бюджет є пріоритетним для столиці та становить 33% від усього бюджету міста.

«На підготовку до нового навчального року та роботи закладів освіти в осінньо-зимовий період виділено майже 2 мільярди гривень, і це без урахування нового будівництва. Із них на таке складне для столиці питання, як закріплення земельних ділянок за закладами освіти – 89 мільйонів гривень», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Освіта Києва відчуває повну підтримку міської влади, зазначила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян.

«Гроші виділяються постійно та в повному обсязі. Потрібно тільки формувати бюджетні запити та своєчасно освоювати надані кошти, на що наголошую усім керівникам освітніх установ столиці!», – підкреслила Олена Фіданян.

За інформацією Геннадія Пліса, чверть усіх коштів, що виділені на проведення капітальних ремонтних робіт у професійно-технічних навчальних закладах в Україні, зосереджено в Києві.

«Ми є одним із трьох регіонів України, де з 1 січня 2017 року прийнято рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам, що фінансуються за рахунок міського бюджету. На це для працівників дитячих садків, позашкільних і професійно-технічних закладів виділено 175,2 млн грн», – наголосив Геннадій Пліс.

Окрім того, акцентував він, Київ посідає перше місце серед регіонів України щодо середнього показника виділених коштів (на одну школу) для проведення капітальних ремонтів до нового навчального року – 531,8 тис. грн. ІІ місце – Київська обл. (477,5 тис. грн), ІІІ місце – Дніпропетровська обл. (333,4 тис. грн).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]