Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Миколи Лисенка у Лейпцигу

18 червня 2019 року, 15:17

16 червня за участю директорки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діани Попової відбулося відкриття меморіальної дошки всесвітньо відомого українського композитора Миколи Лисенка.

«Саме в місті Лейпцигу Микола Лисенко видав свої перші твори, які є однією з вершин його творчості. Завдяки йому ми маємо можливість поринути у світ європейської музики, і саме під час навчання тут, у консерваторії, він отримав натхнення для створення професійної української класики», – наголосила Діана Попова.

Пам’ятну дошку встановлено на будинку, в якому видатний композитор проживав під час навчання. Чотирирічний курс він закінчив усього за два роки, перевершивши інших учнів.

«Ми щасливі знаходитись тут і розуміти, що врешті ще одна мрія здійснилася. Разом із Київським міським головою ми багато працювали для того, аби стояти зараз на цьому місці. Ця подія має стати новим етапом у стосунках Києва та Лейпцига – міст побратимів», – наголосила Діана Попова.

Доповненням урочистої частини став виступ фольклорного ансамблю «Цвітень», покликаний створити атмосферу української традиції, яка живе в кожному, навіть поза межами України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]