Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відтепер підприємцям потрібен лише ескіз вивіски при подачі документів на оформлення

25 жовтня 2019 року, 12:38

Відтепер підприємцям потрібен лише ескіз вивіски при подачі документів на оформлення. Відповідне рішення підтримало 62 депутати під час пленарного засідання Київської міської ради. Про це повідомив начальник Управління з питань реклами КМДА Олександр Смирнов.

«Рішення створено задля спрощення процедур підприємцям при оформленні вивісок. Особливо, це стосується малого та середнього бізнеса. Відтак зменшується кількість та складність документів, які подаються, додається новий тип під кутом (кронштейн) та відбувається синхронізація форматних зон», – додав Олександр Смирнов.

Згідно з рішенням, зміни полягають у наступному:

  1. Зменшується кількість та складність документів, які подаються.

Раніше підприємцям потрібен був проект вивіски. Його замовляли у сертифікованих спеціалістів, надавали інженерні креслення, копію ліцензії розробника тощо. Зі змінами проект вивіски замінюється на ЕСКІЗ вивіски, який подаватиметься у довільній формі: візуалізація, розміри, специфікація матеріалів та комп’ютерний макет фасаду «до-після» монтажу вивіски.

  1. Уніфікація типів конструкцій.

Додано новий тип – під кутом (кронштейн). Також змінюється складний опис типів конструкцій на зрозумілий із графічними прикладами.

  1. Синхронізація форматних зон.

До нині це був перелік окремих вулиць та їх частин, площ та провулків, що дуже ускладнює візуальне сприйняття. Зараз це спрощений перелік вулиць, які описують межі форматних зон.

Нагадаємо, що Правила розміщення рекламних засобів засновані на п’яти принципах: безпека, комфорт, естетичність, законність і доступність. Саме завдяки новим Правилам, наразі можлива реформа у галузі реклами, запроваджено прозорий механізм отримання дозволів.

Окрім того, аби унеможливити розміщення наземних РЗ у хаотичному порядку, визначені конкретні місця – крапки для їх монтажу, заборонено низку типів РЗ на кшталт перетяжок-транспарантів, холдерів, штендерів тощо.

Правила уточнюють дозволені та заборонені формати конструкцій і їхні розміри; велика увага приділена безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП; у розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від їхнього розміру: між найменшими (сіті-лайтами) від 40 метрів і до 150 метрів між великими (біл-бордами).

Довідково.

Звітність про роботу КП «Київреклама» можна отримувати за посиланням. Також на сайті комунального підприємства можна перевірити законність тієї чи іншої рекламної конструкції та долучитися до проекту «Я – інспектор».

Окрім того, за ініціативи начальника управління з питань реклами Олександра Смирнова впроваджено реєстр включених на демонтаж РЗ. Із відповідним переліком, який оновлюється кожні три дні, можна ознайомитись за посиланням. Також, кожен підприємець може скористатися онлайн-сервісом щодо розміщення вивіски. У свою чергу, робочий орган протягом 10 робочих днів приймає рішення про відповідність чи невідповідність вивіски та повідомляє заявника: http://eadv.kyivcity.gov.ua.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]