Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вихованкам Дарницького будинку-інтернату влаштували «День краси» (+фото)

17 квітня 2019 року, 16:14

Справжніми фотомоделями відчули себе підопічні Дарницького дитячого будинку-інтернату. У цьому закладі опікуються дівчатами та жінками, які мають статус інваліда за неврологічним або психіатричним захворюванням. Їхні художні портрети стануть основою для майбутньої фотовиставки.

Соціальну фотосесію під символічною назвою «День краси» для вихованок закладу влаштували за ініціативи заступника голови Київської міської державної адміністрації Марини Хонди. На її думку, такі заходи невідмовно покращують настрій учасниць, відволікають їх від буденних прикрощів та здійснюють заповітні мрії дівчат.

До проведення фотосесії залучили професійних стилістів, візажистів, перукарів і фотохудожників. Вихованок будинку-інтернату причепурили та нафарбували, стильно та ошатно вбрали у речі, що для такої події було надано столичними театральними закладами.

Для кожної з 25 учасниць фотосесії підібрали власний неповторний образ. Дівчата з ентузіазмом готувалися до відповідальної миті й отримали незрівняне задоволення від цього процесу.

«Сьогодні ви впевнилися – стати справжньою фотомоделлю можна за лічені хвилини. Адже головне для досвідченого фотографа – вловити блиск, яким сяють ваші очі», – так підбадьорила учасниць фотосесії Марина Хонда.

«Нехай враження від цієї зйомки залишать багато теплих спогадів, що допоможуть вірити у свої сили», – додала заступник голови КМДА.

За задумом, світлини фотосесії стануть основою для виставки, яку планують представити в будівлі Київської міської державної адміністрації, розповіла Марина Хонда. Вона зауважила, що у цьому і полягає мета цього заходу – звернути увагу суспільства на підопічних подібних закладів і знайти нові підходи до турботи про них.

Наступного року Дарницькому дитячому будинку-інтернату виповнюється 55 років. Сьогодні там виховують та доглядають 148 дівчат і жінок віком від 6 до 34 років.

«День краси» у Дарницькому будинку-інтернаті

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]