Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: 10 березня у Флоренції відкриють пам’ятник Тарасу Шевченку

23 лютого 2021 року, 14:46

10 березня в італійському місті Флоренція відкриють пам’ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання Київради.

«Флоренція є містом-побратимом Києва. Кілька років ми працювали над тим, щоб у Флоренції встановили пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. І ось 10 березня цього року пам’ятник великому Кобзареві відкриють. Ми вдячні нашим італійським друзям. Це важлива подія для Києва і України. Адже частина нашої історії та культури буде тепер і у відомому італійському місті, яке відвідують мільйони туристів з усього світу», – підкреслив Віталій Кличко.

 Нагадаємо, що 11 лютого Київрада підтримала рішення про передачу пам’ятника Тарасу Шевченку до Флоренції. Скульптура Шевченка створена за кошти меценатів.

 Кілька років тому в Києві на Володимирській гірці встановили пам’ятник видатному італійському поету Данте Аліг’єрі, який народився у Флоренції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]