Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України

02 червня 2022 року, 17:29

Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України. Від АМУ документ підписав мер Києва, Голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Від Конгресу – його Президент Леендерт Вербек.

Також АМУ підписала Меморандум про співпрацю з Національною спілкою архітекторів України. Підписання документів відбулося під час форуму «Відродження України – відродження громад», який відбувся в столичній мерії.

«Ми сьогодні зробили важливу роботу. Міжнародним партнерам ми надали більше розуміння ситуації в Україні та дій у ній місцевого самоврядування. Ми отримали важливу пропозицію щодо співпраці українських громад та наших європейських колег. Через створення спільної Платформи відбудови України за участю Асоціації міст України. Тобто, за участю наших громад. І це гарантуватиме прозорість співпраці, продовження реформи з децентралізації, судової реформи, забезпечення економічного розвитку та соціальних гарантій українським громадянам», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами голови АМУ, вже є європейські країни та міста, що заявили про підтримку конкретних українських міст у їхній відбудові та відновленні. Гданськ, наприклад, готовий допомагати Маріуполю, Малага та Плотськ – Житомиру, Гамбург – Києву, Вільнюс – Бородянці, Бонн – Ірпеню, Бергамо – Бучі, Йокогама – Одесі, Нью-Йорк, Бостон, Нюрнберг – Харкову. Тайвань спрямовує кошти на відновлення інфраструктури п’яти українським містам – Харкову, Чернігову, Миколаєву, Запоріжжю та Сумам.

«Це все – прямі відносини міст, реальна співпраця. Наше подальше завдання – реалізувати всі напрацювання, об’єднатися не тільки проти агресора, але й у створенні майбутнього України. Та спільними зусиллями зробити українську державу успішною та сильною», – додав Віталій Кличко.

Також мер Києва висловив сподівання, що звернення України та звернення європейських друзів щодо підтримки України в отриманні статусу кандидата на членство в ЄС сприятиме ухваленню такого рішення вже в липні цього року.

«Дякую вам за участь та за ефективну роботу для того, щоб українські громади ефективно відновилися після нашої Перемоги. Щоб Україна стала сильною і заможною. Щоб її громадяни мали всі можливості для розвитку та комфортного життя на своїй Батьківщині. Попереду у нас багато планів та дій для їх втілення. Для цього, зокрема, ми сьогодні підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України між Асоціацією міст України та Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи. А також – Меморандум про співпрацю між Асоціацією міст України та Національною спілкою архітекторів України», – зауважив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]