Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко та депутати Київради разом із керівництвом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи обговорили спільні дії з відновлення та модернізації Києва і українських міст

02 червня 2022 року, 17:20

На сьогодні надважливо продовжувати і надалі ефективну співпрацю між Києвом, місцевими громадами Асоціації міст України та міжнародними партнерами, які підтримують нашу країну – задля відновлення та модернізації Києва і українських міст. Про це йшлося на спільній зустрічі заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка та депутатів Київради разом із Президентом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Леендертом Вербеком та Генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером сьогодні, 2 червня, в Київській міській раді.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, налагодження ефективної взаємодії і підтримка з місцевих бюджетів європейських країн можуть збільшити допомогу для відбудови не тільки зруйнованих житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури столиці, а й багатьох міст України.

«Київ укріплює міжмуніципальну співпрацю та координує дії задля відбудови України. Спільно з іноземними колегами розробляємо ефективні демократичні інструменти та визначаємо наші спільні кроки для того, щоб громади стали основою відновлення, а міжмуніципальні відносини з партнерами були прозорими та зрозумілими. З керівництвом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи обговорили ряд проєктів, які плануємо реалізувати, зокрема це стосується розв’язання нагальних питань українських біженців за кордоном, внутрішньо переміщених осіб, психологічної реабілітації для цивільних та військових, а також підтримки ветеранів. Я впевнений, що розширення горизонту міжмуніципального співробітництва між містами не менш важливе, аніж міжурядове. Децентралізація у країнах Європи є надзвичайно потужною, тому ті бюджети, які є в окремих містах, дають нам можливість подвоїти міжнародну фінансову допомогу для відбудови України», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він додав, що в Києві заплановано створення Офісу для міжмуніципального співробітництва. А на базі Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи вже започаткована нова платформа «Cities4Cities» для підтримки українських міст у пошуку партнерів, які готові надавати допомогу для відбудови України.

Як зазначив Президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Леендерт Вербек, такі питання як розвиток демократії не можуть чекати до завершення війни, тому вже триває процес створення міжнародних потенційних проєктів задля відновлення Києва та України.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]