Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Більше половини котелень столиці переключили на альтернативні джерела електропостачання. Пересувні котельні також встановлюють в лікарнях (+фото, відео)

09 березня 2023 року, 17:32

Через пошкодження об’єкта енергетичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки та знеструмлення котелень, «Київтеплоенерго» застосувує екстрені алгоритми реагування. Більше половини котелень столиці переключили на альтернативні джерела електропостачання. Пересувні котельні під’єднали в деяких лікарнях міста. Зокрема, в Олександрівській клінічній лікарні. Про це мер Києва повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Зранку без опалення та гарячої води залишилася і Олександрівська клінічна лікарня, де наразі на стаціонарному лікуванні перебувають майже 700 пацієнтів. Зараз тривають роботи з перепідключення центрального теплопункту закладу до трьох пересувних котелень потужністю 600 кВТ. Разом із котельнями в медзаклад доставили дизпаливо та генератори», – написав Віталій Кличко та оприлюднив відео про те, як під’єднували мобільні котельні в медзакладі.

За словами мера столиці, така модульна котельня здатна безперервно постачати тепло протягом тижня у випадку тривалої відсутності централізованого теплопостачання. Котельні на колесах можна експлуатувати навіть при температури мінус 30 градусів. Температуру теплоносія можна регулювати залежно від погоди. Їхня дозаправка здійснюється автоматично.

Також Віталій Кличко повідомив, що електропостачання споживачам Києва відновлене в повному обсязі. Роботи з відновлення теплопостачання тривають. Наразі 30% домівок без опалення. Відновити тепло в повному обсязі комунальники планують протягом доби.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]