Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Через пандемію коронавірусу столиця вже втратила більше мільярда гривень»

15 квітня 2020 року, 12:22

Через пандемію коронавірусу столиця втратила вже більше мільярда гривень і не виключено, що втрати можуть бути більшими. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Сьогодні складна ситуація не тільки в Україні. Криза, яку спричинила пандемія, дуже вдарила по економіці навіть таких держав, як США та Китай. Звісно, що й Україна несе великі фінансові втрати. Київ – не виключення. Уже сьогодні можна говорити, що столиця втратила понад один мільярд гривень через пандемію коронавірусу. І я не виключаю, що ця цифра може збільшитись», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, ситуація ускладнюється тим, що поки неможливо точно визначити, скільки триватиме карантин.

«Тому ми вже ухвалили відповідні рішення та скоротили витрати міста на 4,1 мільярда гривень. Це болючі, але необхідні кроки. Ми повинні зробити все, аби місто протрималося і скоріше повернулося до звичного життя», – зазначив мер.

Також він наголосив, що кошти на розвиток Києва залишили.

«Будівництво важливих об’єктів інфраструктури не зупинене. Ви можете побачити, що тривають роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході. Уже до літа завершимо капітальне оновлення двох шляхопроводів над проспектом Степана Бандери. Триває реконструкція Борщагівського шляхопроводу. Там скоро відкриють ще дві оновлених автосмуги. Ми, як і обіцяли, вже відкрили рух з’їздами з Шулявського шляхопроводу та відновили рух вулицею Богатирською. Триває і будівництво двох нових станцій метро на Виноградар!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]