Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко дав старт київському Велодню (+фото)

01 червня 2019 року, 12:57

Мер Києва Віталій Кличко дав старт велопараду, який влаштувала велоспільнота столиці в рамках національного Велодня, та проїхався в колонні вулицями столиці.

Акція, в якій взяли участь понад 5 тисяч велосипедистів, традиційно розпочалася на Софійській площі столиці. Цього року до киян доєдналися представники Посольства Індії та Посол цієї держави в Україні Партха Сатпатхі. Перед початком велопараду всі, хто приїхав на своїх «двоколісних», зробили традиційне загальне фото.

«Мені приємно бачити тут, на Софійській площі, тисячі велосипедистів. Людей активних, спортивних! І я радий дати старт нашому велопараду! Не так швидко, на жаль, але ми розвиваємо велоінфраструктуру столиці. Ми створили спеціальний департамент, який розробляє і втілює план розвитку велоінфраструктури. Збільшується кількість маршрутів для велосипедистів. Минулого року в Києві з’явилися пункти прокату велосипедів. І їх кількість збільшується», – заявив мер.

Віталій Кличко зазначив, що велоспільнота столиці вже вподобала новий міст від Арки Дружби народів до Володимирської гірки, який столична влада відкрила тиждень тому.

«У кожному парку, кожному сквері, де ми здійснюємо реконструкцію, ми також облаштовуємо доріжки для велосипедистів. Мені дуже приємно, що в Києві з’являється біля установ, магазинів, навчальних закладів все більше велостоянок. Це означає, що цей вид транспорту набирає популярності», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що для нього велосипед – теж спосіб життя. Щоранку мер тренується, і часто їздить на ньому роботу. Він також підтримав велоспільноту України, яка цьогорічний Велодень присвятила боротьбі за безпеку руху на дорогах.

«І наше завдання, як столичної влади, працювати над тим, аби велосипедистам було комфортно і безпечно пересуватися містом! І сьогодні також органи державної влади повинні посилити контроль за швидкістю руху автотранспорту на дорогах, щоб упередити ДТП із постраждалими велосипедистами, які на жаль не поодинокі», – заявив Віталій Кличко.

Після старту на Софійській площі колона рушила вулицями столиці в напрямку парку «Муромець». Там відбулися традиційні конкурси і заходи для дорослих і маленьких велосипедистів.

Всеукраїнський велодень

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]