Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська дитяча залізниця після свого оновлення розпочала 66-й сезон перевезень (+фото)

01 червня 2019 року, 13:19

Відсьогодні у столиці свою роботу після масштабної реконструкції розпочала Київська дитяча залізниця. Це вже 66-й сезон перевезень, і цьогоріч малеча зможе оцінити не лише залізничні пригоди у відновлених вагонах, а й познайомитися з будівлею Київського центрального вокзалу, яку для наймолодших відвідувачів було відтворено за зразком головної залізничної станції української столиці.

Цей сезон буде багатим на цікавинки, зокрема, йдеться про запровадження на малій столичній магістралі електронного квитка, отримання безкоштовного доступу до Wi-Fi та ретро-паровоз, який зустрічатиме своїх відвідувачів безпосередньо перед входом до Сирецького парку.

Окрім цього, на території вокзалу облаштували Музей історії Південно-Західної залізниці, квиткові каси, адміністративні приміщення, аудиторії з інтерактивними дошками тощо.

Задля безбар’єрного доступу пасажирів на двох залізничних станціях повністю оновили платформи, обладнавши їх спеціальною інфраструктурою. Також вздовж столичної магістралі облаштовано безпечні пішохідні переходи та інформаційні стели про адміністративні одиниці нашої країни.

Цьогоріч значних змін зазнає і сам Сирецький парк, де, власне, й розташована Київська дитяча залізниця. Під час урочистого слова заступник голови КМДА Дмитро Давтян запевнив, що реконструкція парку і в цьому році, і надалі продовжуватиметься, а вже наступного року усі роботи за планом мають виходити на завершальну стадію.

«Насамперед хотів би подякувати Південно-Західній залізниці за всі проекти, які вони реалізовують для нашого міста, за будівництво прекрасного вокзалу – копії справжнього Центрального київського вокзалу, але вже для дитячої залізниці. Ми дуже раді, що разом із Київською міською державною адміністрацією спільно розвиваємо транспортну інфраструктуру нашої столиці», – наголосив Дмитро Давтян.

Також заступник голови КМДА привітав малечу з Міжнародним днем захисту дітей, побажавши їм здоров’я, успіхів та Божої благодаті.

Відкриття Х ювілейного Всеукраїнського зльоту юних залізничників

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]