Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко дав старт та взяв участь у 25-му благодійному «Пробігу під каштанами»

28 травня 2017 року, 13:33

Мер Києва Віталій Кличко дав старт та взяв участь у благодійному ювілейному «Пробігу під каштанами».

Віталій Кличко зазначив, що дуже добре, коли щороку у столиці збираються тисячі людей, аби пробігти благодійний забіг 5 км. Він зауважив, що люди роблять це не лише заради змагань, а й для того, щоб надати допомогу тим, хто її потребує. Віталій Кличко нагадав, що мета цьогорічного забігу – збір коштів на закупівлю обладнання у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. «Зібрані сьогодні кошти допоможуть рятувати дітей з вродженими вадами серця», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що найголовніше, що має людина – це здоров'я. «І спорт дозволяє його підтримувати на належному рівні. Тож я радий, що кількість людей, які долучаються до занять спортом у столиці, щороку зростає. І це символічно, що саме у Дні Києва в столиці відбувається 9 спортивних заходів. Київ стає спортивним містом», – наголосив він.

Віталій Кличко привітав усіх із Днем Києва та подякував кожному, хто сьогодні долучився до ювілейного «Пробігу під каштанами». В забігу взяли участь понад 10 тисяч учасників. Усього в програмі 5 забігів: для спортсменів, забіг мужніх, пробіг в ходунках, дитячий забіг і благодійний.

Після фінішу Віталій Кличко розповів, що всю дистанцію поруч з ним біг чоловік до якого всі зверталися «Андрійович» і якому 70 років. «Тому я хочу передати привіт всім, хто зараз сидить на дивані. Вставайте і приходьте сюди. Я дуже радий, що Київ стає спортивною столицею і так багато спортивних подій в місті відбувається», – додав він.

Віталій Кличко також висловив вдячність ветеранам АТО, які також брали участь в забігу. «Вони ризикували життям, захищали Україну, не ховалися, деякі повернулися з пораненнями. І ми маємо робити все, щоб вони відчували турботу про себе. І я вдячний, що хлопці взяли участь в забігу», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко вручив нагороди учасникам забігу мужніх.

«Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. Останніми роками кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Починаючи з 2002 року учасники «Пробігу під каштанами» почали підтримувати Центр та зібрали понад $380 000, на які було закуплено необхідні клініці обладнання та витратні матеріали.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]