Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко дав свідчення в суді у справі розстрілів на Майдані в лютому 2014 року

03 березня 2021 року, 14:38

Мер Києва Віталій Кличко дав свідчення у Святошинському районному суді столиці, який розглядає справу розстрілів на Майдані Незалежності у лютому 2014 року.

Віталія Кличко викликали до суду на вимогу захисників колишніх «беркутівців», яких звинувачують у вбивствах активістів Революції Гідності. 

Віталій Кличко свідчив про події, в яких особисто брав участь як народний депутат та один із лідерів Майдану. Зокрема, про початок акцій після непідписання Віктором Януковичем Угоди про Асоціацію з ЄС, про реакцію на побиття студентів у ніч на 30 листопада, про штурм силовиками Будинку профспілок та переговори лідерів Майдану з тодішнім керівництвом держави. А також про трагічні події – розстріли активістів Майдану на вулиці Інститутській 18 та 20 лютого 2014 року.

Віталій Кличко заперечив припущення адвокатів колишніх «беркутівців», які звинувачують мирних протестувальників у застосуванні проти правоохоронців вогнепальної зброї.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]