Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До Дня Прапору наступного року в Києві встановлять найбільший в країні флагшток Державного Прапору України»

08 грудня 2017 року, 20:39

До Дня Прапору – 23 серпня 2018 року в Києві буде встановлено найбільший у країні флагшток Прапору України. Про це в ефірі каналу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

Віталій Кличко підкреслив, що Державний Прапор України є одним із символів держави. Це – оберіг, що сприяє національній єдності, консолідації суспільства, який пробуджує почуття гордості за країну, її минуле і сучасність.

«Це – символ, за який сьогодні проливають кров наші бійці. На День Прапору минулого року, наприклад, показали прапори, з якими хлопці йшли в бій. На горі Карачун, ризикуючи життям, вони встановлювали наш національний прапор. Були прапори зі слідами крові, з дірками від куль, – розповів Віталій Кличко. – Прапор – це наша гордість. Це – символ держави», – додав мер Києва.

Крім того, зауважив Віталій Кличко, український прапор підіймається, коли наші талановиті діти перемагають на міжнародних олімпіадах, коли наші спортсмени виборюють золото на світових змаганнях, і коли українські виконавці підкорюють Євробачення.

«З особистого можу сказати – де б я не виходив на бій, завжди зі мною був мій оберіг – Прапор України. І я робив все, щоб він завжди був переможним», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що наш прапор – не тільки символ держави.

«А, я б сказав, – ще й символ нашої віри в себе, в свої сили, в перемогу України!», – наголосив Віталій Кличко.

Тому, за його словами, виникла ідея встановлення найвищого флагштоку Державного Прапору України.

Віталій Кличко зауважив, що Державний Прапор повинно бути видно з багатьох районів міста і тому його планується встановити на території музею історії України у Другій Світовій війні. Мер Києва розповів, що флагшток буде сталевий висотою 75 м, а розмір прапору – 12,5 м х 19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштоку становить 85 тонн.

«Введення в експлуатацію флагштоку планується до Дня Прапору – 23 серпня 2018 року. І я хотів би, щоб не спекулювали, мовляв, навіщо це потрібно, а розуміли важливість встановлення головного флагштоку України», – підкреслив міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]