Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До кінця року столиця планує придбати 70 екологічних автобусів»

05 лютого 2020 року, 13:01

До кінця цього року столична влада планує придбати близько 70 сучасних екологічних автобусів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Не таємниця, що головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому, разом з поліпшенням ситуації з трафіком, ми закуповуємо для міста «зелений» – екологічний – громадський транспорт. Йдеться про придбання для Києва сучасних екологічних автобусів. На першому етапі – до кінця цього року – близько 70 одиниць за програмою Зелені міста в рамках співпраці з ЄІБ та ЄБРР», – зазначив мер Києва.

Так, за словами Віталія Кличка, поступове збільшення кількості екотранспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації у місті.

Віталій Кличко зауважив, що столиця має проблему із перенавантаженням автотранспортом.

«Сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто та приблизно 200-300 тисяч автівок приїжджає щодня з області. Люди їдуть в столицю на роботу, у справах. До того ж через Київ їде транзитний транспорт. Згідно з даними експертів, до 40 % транспорту в столиці – це транзитний. При тому, що розраховані вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, приблизно на 900 тисяч автівок», – додав мер.

Він зазначив, що тільки за останніх три роки трафік у місті виріс на 30 відсотків.

«Шляхи вирішення проблеми – це створення перехоплюючих паркінгів на в’їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту в столиці, наведення ладу з паркуванням. І ключове питання – добудова Великої окружної дороги, що «забере» на себе транзитний транспорт», – наголосив Віталій Кличко.

Та додав, що важливим питанням є також зниження навантаження на мости в місті. Вони сьогодні перенавантажені більш, ніж на 100%. Допоможе зменшити навантаження на мости, зокрема, відкриття до кінця цього року автосполучення Подільсько-Воскресенським мостом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]