Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко долучився до дискусії «Першої Подільської майстерні» щодо інтегрованого міського розвитку

09 жовтня 2018 року, 18:14

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у дискусії у рамках програми «Перша Подільська майстерня Інтегрованого міського розвитку», присвяченої початку проекту «Інтегрований розвиток міст України». У столиці проект почнуть втілювати на прикладі Подільського району.

Так, за словами мера, місто сьогодні співпрацює із закордонними партнерами для того, аби втілювати найкращий досвід і рекомендації щодо системних змін у Києві.

Віталій Кличко зазначив, що Подільський район наразі є пілотним проектом.

«Подільський район – великий, тут багато інфраструктурних проектів, над якими ми працюємо. Наприклад, Подільсько-Воскресенський міст, реконструкція Контрактової площі. Багато історичних об’єктів, – сказав Віталій Кличко. – Також на прикладі Подолу ми будемо дивитися, як працюють проекти інтегрованого розвитку і використовувати цей досвід в інших районах».

Він також зазначив, що «Проект інтегрованого розвитку» – це новий підхід до формування бачення майбутнього району і всього міста. Нова система взаємодії між усіма учасниками цього процесу.

«Головне, що саме мешканці району ухвалюватимуть рішення для ефективного використання бюджетних коштів. Цей проект допоможе зробити діалог між органами влади та мешканцями більш зрозумілим та більш прозорим. І дасть додатковий поштовх для залучення інвестицій», – сказав мер.

На його думку, цей проект допоможе мінімізувати виникнення конфліктів під час реалізації проектів розвитку. Зокрема, як приклад Віталій Кличко навів ситуацію, що склалася навколо Поштової площі та археологічних знахідок.

«Нібито всі сторони мають єдину мету: збереження історичних пам’яток та створення музейного простору. Але небажання слухати, а також намагання політизувати це питання призводять до того, що більшість учасників процесу витрачають сили на боротьбу між собою, а не на вирішення питань реального збереження пам’яток», – наголосив Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що замовником проекту «Інтегрований розвиток міст України», є Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Він має бути реалізований до жовтня наступного року.

«Тому, відкриваючи сьогоднішній захід, я хочу подякувати німецькому уряду, всьому керівництву GIZ за той внесок, який вони роблять у розвиток нашого міста», – сказав мер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]