Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко доручив якнайшвидше усунути аварії на тепломережах та інформувати тих киян, у кого немає тепла, коли буде опалення у їхніх оселях (+відео)

15 листопада 2018 року, 10:55

Мер Києва Віталій Кличко доручив якнайшвидше усунути аварії на тепломережах та інформувати киян про ремонтні роботи, які відбуваються, і коли буде тепло в оселях, де сьогодні немає опалення. Про він заявив під час відкриття засідання Київради.

«Ми увішли в опалювальний сезон. Багато проблем, проривів труб тепломереж. «Київтеплоенерго» у цілодобовому режимі ліквідовує аварії», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що днями трапилося велике пошкодження тепломережі у центрі міста - на перетині вулиць Шота Руставелі та Саксаганського. Цю аварію оперативно ліквідували. Проте комунальні служби виявили додаткові пошкодження на цій магістралі, що можуть спричинити аварію. Тож наразі там ведуться роботи із заміни мереж.

«В інших проблемних місцях теж тривають роботи. Тому частина будинків – близько 300 – без теплопостачання (опалення або гарячої води). Я дав доручення якнайшвидше усунути там проблеми. Та обов’язково інформувати мешканців про роботи, які відбуваються, і коли буде тепло у їхніх оселях. Бо люди часто не можуть достукатися нікуди, аби отримати інформацію. Це неприпустимо! ЖЕДи, служба 15-51 мають працювати як належить і надавати киянам інформацію», – додав він.

Разом із тим, Віталій Кличко зазначив, що вчора, коли у Києві випав перший сніг, комунальні служби впоралися із негодою. Вчасно і злагоджено вийшли на прибирання міста.

«Майже 340 одиниць техніки «Київавтодору» та інших комунальних служб і 61 бригада з ручного прибирання працювали на вулицях. Громадський транспорт вийшов на маршрути. Хоча курсував із певним відхиленням від графіку – поки йшов сніг», – підкреслив він.

Як пояснив мер, затори і велика кількість аварій трапилися в основному через те, що автоводії безвідповідально поставилися до ситуації. І хоча про наближення негоди попереджали заздалегідь, багато хто виїхав у місто на літній резині.

«Зараз на зміну снігу прийшли ожеледиця, туман. Я звертаюся до всіх профільних служб, які працюють в оперативному режимі, не розслаблятися. Моніторити ситуацію на дорогах, у місті, щоб оперативно реагувати на неї», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]