Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Голови громад, що входять до Асоціації міст України, обговорили підготовку до опалювального сезону 2022/23

22 серпня 2022 року, 15:24

22 серпня на засіданні Правління Асоціації міст України під керівництвом голови АМУ, мера Києва Віталія Кличка голови громад розглянули стан підготовки до опалювального сезону 2022/23 років.

У засіданні також взяли участь міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, заступник голови Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій, генерал Дмитро Бондар, директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС, генерал Володимир Демчук та заступник директора Департаменту цивільного захисту ДСНС Олександр Лещенко.

Учасники засідання визначили спільні завдання у підготовці до опалювального сезону, обговорили алгоритми дій під час можливих нештатних ситуацій, питання щодо упереджувальних заходів та заходів реагування у разі пошкодження або знищення інфраструктурних об’єктів під час опалювального сезону. А також – шляхи взаємодії із ДСНС для забезпечення мешканців громад теплом за будь-яких умов.

«Цей опалювальний сезон буде найскладнішим для України – через повномасштабне вторгнення рф та руйнування агресором критичної інфраструктури багатьох громад, зокрема, ТЕЦ, котелень, мереж та інших об’єктів теплопостачання. І дуже важливо вберегти критичну інфраструктуру в містах та населених пунктах, де вона не постраждала», – зазначив голова АМУ Віталій Кличко.

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов поінформував учасників засідання про стан підготовки об’єктів інфраструктури та накопичення енергоносіїв для проходження опалювального сезону.

«Ми зараз маємо як ніколи згуртуватися, щоб дати людям тепло для їх осель. Дякую мерам міст, які активно включилися в цю роботу. Закликаю кожного почути та зрозуміти потреби і спроможності своїх містян. Донести їм важливість індивідуальної підготовки до опалювального сезону. Розкажіть людям на конкретних прикладах, як місцева влада готується до холодів та можливих атак на інфраструктуру», – сказав Олексій Чернишов.

У свою чергу, голови громад подякували міністру за співпрацю та визначили необхідні спільні кроки для забезпечення теплом громадян.

Заступник голови Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар відзначив якісну взаємодію з головами громад під час надзвичайних ситуацій та подякував посадовцям муніципалітетів за співпрацю. Він навів перелік можливих надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час опалювального сезону та необхідні кроки для ефективного спільного реагування на них.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук звернувся до голів громад щодо проведення спільних навчань працівників на випадок різних видів надзвичайних ситуацій, підготовки зовнішніх джерел водопостачання, забезпечення громад необхідною технікою.

Заступник директора Департаменту цивільного захисту ДСНС Олександр Лещенко звернув увагу на проведення заходів дотримання безумовних правил безпеки на поточному тижні, під час якого є підвищена небезпека атак агресора.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]