Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко ініціював створення київської платформи задля допомоги ВПО, які переїхали до столиці

13 березня 2024 року, 14:15

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко ініціював створення київської платформи, щоб разом із владою тимчасово окупованих територій та міст, де тривають активні бойові дії, допомагати внутрішнім переселенцям, які переїхали до Києва.

«Війна, яку розв’язала росія, змусила мільйони українців залишити свої домівки й переїхати в інші міста країни, зокрема, до Києва. Із зареєстрованих з 24 лютого 2022 року у столиці сьогодні мешкають понад 210 тисяч переселенців. Із них майже 46 тисяч дітей. А з 2014 року – 410 тисяч внутрішньо переміщених осіб», – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що на рівні держави досі не врегульовані всі необхідні питання щодо забезпечення потреб та прав ВПО. Але Київ постійно робить усе для того, щоб переселенці жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці, щоб були забезпечені всіма сервісами, які мають кияни. Столиця допомагає їм знайти роботу, надає медичні та соціальні послуги. Дбає про те, щоб усі діти могли продовжити навчання у школах, ходити до садочків. Також місто безкоштовно надає певним категоріям переселенців квартири для тимчасового проживання.

«Війна ще триває. І дуже важливо, щоб ми, мери українських міст, об’єднали зусилля задля допомоги людям, які постраждали від війни та знайшли прихисток у столиці. І з цією метою я ініціюю створення постійно діючої київської платформи – задля співпраці столичної влади та влади тимчасово окупованих міст і міст, де тривають активні бойові дії, щоб ми разом допомагали ВПО, які змушені були переїхати до столиці. Ця платформа стане майданчиком для обміну інформацією про потреби та можливості міст, для координації зусиль з надання гуманітарної допомоги переселенцям, для підтримки зв’язків між ВПО та їхніми містами», – наголосив Віталій Кличко.

У Київській платформі сприяння ВПО беруть участь 25 представників громад, зокрема Луганської, Херсонської, Сумської, Донецької, Запорізької областей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]