Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ готується до опалювального сезону. У столиці завершили гідравлічні випробування на мережах та теплоджерелах

25 вересня 2023 року, 19:51

Столиця готується до початку опалювального сезону. Теплопостачальні підприємства Києва завершили гідравлічні випробування на мережах та теплоджерелах. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу «Київ».

«Усунули близько 2,5 тисячі пошкоджень трубопроводів. Здійснили технічні заходи для підвищення надійності роботи обладнання – технічну діагностику котлів, заміну окремого обладнання. Звісно, що цього року, окрім планових ремонтних робіт, додались роботи з відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури. Внаслідок ворожих ракетних ударів минулої зими було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження осінньо-зимового періоду», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко повідомив, що з місцевого бюджету цьогоріч понад 1 млрд грн спрямували на ремонти обладнання теплоджерел, що були пошкоджені під час обстрілів. А також – на придбання пересувних котельних, що забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема лікарні.

«Зазначу, місто формує арсенал альтернативних джерел живлення на тих об’єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень «Київтеплоенерго» забезпечило генераторами, тому в разі вимкнення світла вони продовжуватимуть працювати і давати тепло будинкам, що до них підключені», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що столична влада та комунальники розробили алгоритм оперативного підключення альтернативних джерел для постачання тепла, щоб не було зволікань у разі надзвичайної ситуації. Відповідно до протоколу засідання Ради оборони міста, керівники теплопостачальних підприємств і організацій, незалежно від форм власності, повинні забезпечити готовність підключення систем теплопостачання в закладах охорони здоров’я та освіти, у закладах культури, фізичної культури і спорту. А також у соціально-медичних установах за заявками їхніх керівників.

«На столицю й Україну чекає ще одна складна зима. Бо ворог знову намагатиметься зруйнувати критичну інфраструктуру та залишити нас без світла, тепла та води. Місто готується. І готовими мають бути мешканці. Як і минулої зими, в кожній оселі повинен бути і запас їжі, води, прилади електроживлення, теплий одяг. Комунальні служби столиці працюватимуть у посиленому режимі і робитимуть все можливе, щоб забезпечити мешканців міста необхідними сервісами», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]