Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав чергову партію допомоги від німецьких партнерів – ще 5 нових пожежних авто

31 січня 2024 року, 12:45

Столиця отримала чергову партію допомоги від німецьких партнерів – 5 нових пожежно-рятувальних автомобілів від міста-побратима Лейпцига. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що вже завтра отримані автівки заступають на бойове чергування в пожежних частинах міста.

«Столиця отримала чергову партію допомоги – 5 нових пожежних автомобілів. Зокрема, два нових автомобілі Renault Kerax із колісною формулою 6х4, один автомобіль Renault MDB3 та два Iveco Daily з колісною формулою 4х4. Усі машини підвищеної прохідності з сучасними системами піногасіння. Передало їх столиці німецьке місто-побратим Лейпциг, профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. А виробили в найкоротші терміни польські партнери – компанія Mito Truck», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував міжнародним партнерам за підтримку та допомогу. І зазначив, що в умовах війни, коли місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації, така допомога дуже важлива.

Нагадаємо, від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав від міжнародних партнерів і благодійників велику кількість і авто для потреб екстреної медицини, і рятувальну та іншу спецтехніку, і громадський транспорт. Зокрема, столиця загалом отримала 65 пожежних авто. Із них 24 – нових, найсучасніших, із можливістю піногасіння (два таких авто Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних карет швидкої допомоги та 82 міських автобуси.

Передача пожежно-рятувальних автомобілів від німецьких партнерів (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]