Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від іноземних партнерів іще одне найсучасніше пожежне авто (+фото)

16 травня 2023 року, 13:23

Київ отримав від німецьких та польських партнерів іще одне нове найсучасніше пожежне авто. І вже сьогодні машина заступить на чергування у столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час передачі авто київським рятувальникам.

«Чотири подібних нових автівки до української столиці прибули місяць тому. І це – ще одна з партії, яку Києву передало німецьке місто-побратим Лейпциг, профінасувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини, а виробили у найкоротші терміни польські партнери. Час очікування на такі авто в світі – приблизно 2 роки», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко зауважив, що авто виготовлене на базі шасі RENAULT з колісною формулою 6х4. Така пожежна машина ефективно може використовуватися на крутих підйомах та при складних дорожніх умовах. До того ж, цей автомобіль призначений і для пінного гасіння пожеж, що дуже важливо, особливо в умовах постійних атак росії ракетами та дронами.

Нагадаємо, загалом від початку повномасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів в якості допомоги: 44 сучасних карети швидкої допомоги, 41 пожежний автомобіль, також отримала столиця 76 міських автобусів.

Передача пожежного авто київським рятувальникам ДСНС (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]