Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від іноземних партнерів ще один найсучасніший пожежний автомобіль

29 грудня 2022 року, 16:13

Напередодні Нового року Київ отримав від німецьких та польських партнерів ще один вкрай необхідний сьогодні подарунок – новий, найсучасніший пожежний автомобіль MAN для пінного гасіння пожеж. Автівка – з дубль-кабіною та колісною формулою 4х4. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, який передав сьогодні спецавто столичним рятувальникам.

«Це пожежне авто ефективне для застосування, зокрема, на міжбудинкових територіях, вулицях із приватною забудовою, там, де вузькі проїзди, круті підйоми та складні дорожні умови. До того ж, цей автомобіль призначений і для пінного гасіння пожеж, що дуже важливо. Новеньке авто ми передаємо ДСНС міста Києва. І вже сьогодні автомобіль заступить на чергування в одному з районів міста», – сказав мер столиці.

Він зазначив, що виробництво автомобіля профінансували німецькі друзі. А польські партнери виготовили його в найкоротші терміни. Сьогодні час очікування на виробництво таких авто в світі – приблизно 2 роки.

Начальник Головного управління ДСНС в місті Києві Сергій Кривошликов відзначив ефективність та оперативність роботи автомобілів для пінного гасіння пожеж, особливо в умовах постійних ракетних атак росії.

«Автомобілі для пінного гасіння пожеж надзвичайно ефективно зарекомендували себе під час ліквідації наслідків ракетних атак та атак дронів-камікадзе на столицю», – підкреслив Сергій Кривошликов.

Нагадаємо, з перших днів повномасштабної агресії росії проти України, Київ отримує допомогу від міст-партнерів. Так, із березня загалом столиця отримала уже 35 пожежних авто (разом з тим, що передали сьогодні). Зокрема, з отриманих авто – 6 нових. Із них 5 автомобілів – для пінного гасіння пожеж. 2 таких автомобілі Київ передав Харкову, який зазнає постійних обстрілів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]