Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про 2022 рік: У Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим (+відео)

29 грудня 2022 року, 16:56

2022 рік став роком великої дерусифікації Києва. Починаючи із серпня, в столиці перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ у 2022 році, та опублікував відповідні відео в своїх соцмережах.

«2022 рік можна назвати роком великої дерусифікації Києва. Столиця «змиває» з себе символи та нагадування про російську й радянську ідеологію. Так, починаючи з серпня 2022 року в Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим. Зокрема, бульвар Дружби Народів тепер носить назву бульвара імені фундатора української армії Миколи Міхновського. А вулиця Московська стала вулицею імені Князів Острозьких», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео, яке оприлюднив у соцмережах.

Утім, не тільки вулиці столиці повернули свої історичні чи отримали нові назви. Навесні біля колишньої Арки дружби народів, яка тепер має назву Арка свободи українського народу, демонтували радянську бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 році «на честь возз’єднання України з росією».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]