Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ переходить на безготівкову оплату паркування»

01 серпня 2017 року, 21:53

Із 10 серпня столиця переходить на безготівкову оплату паркування: водії можуть сплатити через паркомат, sms чи придбати місячний талон на паркування. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу 112.

Мер зазначив, що кожен мешканець Києва бачить, наскільки складною є ситуація з парковками, адже машини стоять скрізь і, як правило, займають по дві смуги руху на кожній вулиці. Вже два роки у Верховній Раді на розгляді знаходиться законопроект щодо упорядкування паркування, але станом на сьогодні він ухвалений тільки в першому читанні.

«Ми не маємо права оштрафувати безвідповідального водія, який залишив свою машину, чи евакуювати авто. Тим не менше, порядок треба навести. Тому з 10 серпня обігу готівкових коштів у сфері паркування столиці не буде взагалі. І паркувальників не буде. Водії можуть оплатити парковку через паркомати, sms чи місячні талони на оплату парковки, які можна купити в кіосках продажу преси чи інформаційних кіосках», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що такий експеримент триватиме до набрання чинності так званого «закону про паркування».

«З 10 серпня людський фактор буде мінімізований. Якщо хтось після 10 серпня вимагатиме з вас готівку за парковку, можете сміливо дзвонити в поліцію. Дуже сподіваємося на відповідальність водіїв. А цей великий обіг тіньової готівки повинен перестати існувати», – наголосив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]