Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ продовжує розвивати велоінфраструктуру»

15 травня 2020 року, 12:19

Столична влада продовжує розвивати велоінфраструктуру міста. Під час карантину в Києві, як і в багатьох містах Європи, кількість велосипедистів значно збільшилась. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Я читав, що, наприклад, Франція виплатить по 50 євро кожному, хто після завершення карантину пересяде на велосипед. Таким чином французька влада пропагує пересування на велосипедах замість використання авто. Загалом на програму підтримки велосипедистів країна виділить 20 мільйонів євро. Це у Франції – я наголошу – державна програма. У Києві місто самостійно розвиває цей вид транспорту. І він стає все більш популярними. Під час карантину кількість велосипедистів у столиці збільшилась у 2,5 рази», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні сумарна довжина велодоріжок і велосмуг у Києві – майже 100 км. Ще 17 км – загальна довжина смуг громадського транспорту, де в рамках експерименту дозволений рух на велосипеді.

«Цього року ми продовжимо облаштування велосмуг та велопарковок. У центрі вони вже є на вулицях Ярославів Вал та Рейтарська. На вулицях, що капітально ремонтують, там, де дозволяють будівельні норми, обов’язково облаштовують велоінфраструктуру. Будують сьогодні веломережу на проспектах Степана Бандери та Любомира Гузара, вулицях Довбуша, Золотоворітській, Пушкінській», – сказав Віталій Кличко.

Також, за його словами, у столиці розширилась мережа прокату велосипедів Nextbike.

«Сьогодні в місті вже 305 локацій для прокату велосипедів. Цього літа обіцяють збільшити кількість велосипедів у пунктах прокату до 2 тисяч. І ми продовжимо робити Київ комфортним для велосипедистів. Я сам – велосипедист, тому розумію, наскільки це важливо», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]