Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ стає європейським знімальним майданчиком для кіновиробництва»

12 листопада 2018 року, 23:45

У Києві зніматимуть міжнародний серіал, над яким працюватиме команда кіновиробників світового рівня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав мер Києва Віталій Кличко.

«Друзі! Київ стає європейським знімальним майданчиком для кіновиробництва. Відомі європейські та американські продюсери і автори разом із групою «1+1 медіа» зніматимуть у нашому місті перший міжнародний серіал», – зазначив Віталій Кличко.

Дистрибуцію проекту планують для однієї зі світових платформ. 13 листопада вже стартують зйомки пілоту в Києві. Сьогодні у посольстві Норвегії в Україні відбулося підписання меморандуму про таку співпрацю. 

«Я дякую Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Норвегії в Україні Уле Тер’є за підтримку цього проекту. Місто зі свого боку теж надасть необхідного сприяння і допомоги», – зазначив мер Києва.

Як повідомив Віталій Кличко, над проектом міжнародного серіалу працюватиме команда американських та норвезьких сценаристів і продюсерів. Зніматиме – норвезька компанія Evil Doghouse Production разом із українським «1+1 Продакшн». Серіал «Jonathan Fort» розповість про життя колишнього боксера, який отримує нову і небезпечну роботу в посольстві Норвегії в Україні. За сюжетом 80% проекту зніматимуть у Києві та Одесі. 

Учасниками зустрічі у посольстві і підписання меморандуму про співпрацю стали, зокрема, претендент на одну з номінацій «Оскар», норвезький продюсер Егіл Одегард, автор ідеї і режисер Варон Бонікос, номінант кінопремії Еммі ‒ американський письменник і продюсер Джеремі Чілнік, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко та популярний норвезький актор, у минулому відомий футболіст, Джон Кар’ю. Також знімальна група веде переговори про залучення у проект декількох голлівудських зірок. 

«Сьогодні світові зірки знімають в українській столиці кліпи, великі міжнародні компанії – рекламу, світ дізнається про Київ, до нас їде все більше туристів. І ми продовжуємо розвивати туристичну інфраструктуру столиці, створюємо нові гарні локації. Адже все це – заради розвитку нашого міста», – зазначив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]