Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київрада має ухвалити рішення, що в компетенції міста, аби допомогти інвесторам «Укрбуду» отримати житло»

07 липня 2020 року, 11:53

Київрада повинна ухвалити рішення, що в компетенції міста, аби допомогти інвесторам «Укрбуду» отримати своє житло. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«Ми вчора дискутували з главами фракцій і продовжимо шукати компроміс, аби допомогти інвесторам «Укрбуду». Як ви знаєте, там є три проблемних моменти. Вирішення двох із них залежить від Міноборони та уряду. А в одному, що в компетенції міста, можемо допомогти людям ми», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що, оскільки грошей на добудову об’єктів не вистачає, «Київміськбуд» звернувся до міської влади скасувати сплату пайової участі на об’єкти «Укрбуду». Це дозволить до кінця року, поки пайову скасують в Україні (із 1 січня 2021-го) завершити кілька будинків. І люди зможуть отримати своє житло.

«Я вважаю, що в цій ситуації це – правильне рішення. Бо люди не винні. І таке рішення залежить від нас з вами. Його проект ми винесемо на розгляд Київради 23 липня. До того керівництво «Київміськбуду» зустрінеться з керівниками фракцій, з депутатами, представниками інвесторів і надасть всі необхідні обґрунтування і пояснення», – повідомив Віталій Кличко.

Також мер столиці надав протокольне доручення комісіям з екології та з містобудування у прискореному порядку розглянути проекти рішень щодо Протасового яру, та включити їх до порядку денного чергового пленарного засідання, що заплановане на 23 липня.

Засідання Київради

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]