Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада перейменувала майже 100 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з російським агресором

25 серпня 2022 року, 18:34

Київрада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради.

«Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування, мають увіковічнити пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. Зокрема, і в сучасній російсько-українській війні. Це – важливий крок для столиці. Особливо під час активної фази військових дій, яка сьогодні триває в Україні, – зазначив Віталій Кличко. – Це важливий крок до того, щоб зменшити брехливі маніпуляції і вплив російського агресора на трактування нашої історії. Процес перейменування в столиці ще не завершений, і вже на наступному пленарному засіданні ми продовжимо працювати над цими питаннями, аби завершити процес дерусифікації».

Так, зокрема вулиця Генерала Жмаченка стала вулицею Князя Романа Мстиславича, вулиця Маршала Малиновського – вулицею Героїв полку «Азов», площа Тульська – площею Героїв УПА, вулиця Бударіна – вулицею Українського відродження, вулиця Карла Маркса – вулицею Гуцульською, вулиця Пітерська – вулицею Лондонською, вулиця Мічуріна (у Солом’янському районі) – вулицею Морських піхотинців, вулиця Ростовська – вулицею Луцькою.

Нагадаємо, нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ столиці обирали кияни. На рейтингове електронне голосування винесли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. З 15 до 19 червня кияни могли проголосувати за назви, яким віддали перевагу, в застосунку «Київ Цифровий». Назви, які отримали найбільшу підтримку, були передані до сесійної зали Київради на голосування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]