Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада звернеться до Уряду щодо збереження історичних і культурних пам’яток столиці

28 квітня 2021 року, 12:21

Київрада звернеться до Уряду щодо збереження історичних і культурних пам’яток столиці. Відповідний проект звернення до Кабінету Міністрів України планують розглянути на найближчому засіданні Київської міської ради. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Дивною виглядає позиція Міністерства культури та інформаційної політики України, яка включає об’єкти до Державного реєстру пам’яток. А точніше – не включає… Уже кілька років поспіль Мінкульт не може розглянути перелік об’єктів, які Департамент охорони культурної спадщини столиці щорічно подає до відомства.   Тільки за останні три роки місто направило 32 подання про занесення до Держреєстру більш як півтори тисячі пам’яток! Міністерство за цей час ухвалило рішення тільки щодо 23 об’єктів.  21 – внесли до Держреєстру. А два – визнали такими, що не підлягають внесенню. Така позиція Мінкульту призводить до того, що столиця втрачає пам’ятки культури! Вони руйнуються, а місто не може розпочати реставраційні роботи там, де це необхідно», – підкреслив Віталій Кличко.

Так, у проекті звернення йдеться, зокрема, про те, що столиця досі чекає рішення щодо таких знакових об’єктів як комплекс культурної спадщини заводу «Арсенал», завод Ріхтерта, Київський іподром та багатьох інших. При тому, що необхідні документи місто передало в Міністерство ще три роки тому.

«Я вважаю таку ситуацію неприпустимою! Тому ми підготували проект звернення Київради до Уряду, аби він доручив Міністерству культури невідкладно розглянути в повному обсязі подання, які направлялись органом охорони культурної спадщини КМДА», – наголосив Віталій Кличко та додав, що розглянути і ухвалити це звернення місто планує на найближчому засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]