Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Києву, навіть в складних умовах воєнного стану, вдалося завершити реалізацію кількох великих інфраструктурних проєктів

31 грудня 2023 року, 20:32

Владі української столиці, навіть в умовах постійних ракетних атак та браку коштів, в умовах воєнного стану, вдалося в 2023 році завершити реалізацію кількох великих інфраструктурних проєктів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», підбиваючи підсумки року.

За його словами, одним з головних об’єктів, яким запустили рух, є Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

«Це був довгобуд. І відкриття руху громадського автотранспорту, спецтранспорту – це було дуже важливим. Для багатьох Подільсько-Воскресенський перехід – це арка мосту над Дніпром. А насправді арковий міст – тільки частина цього обʼєкта, протяжність якого 10 кілометрів. Це найбільший інфраструктурний об’єкт не тільки в Києві, а й в Україні. І ми робимо все, щоб у 2024-му відкрити там повноцінний рух. Це вкрай важливо для мешканців лівого берега. І перший важливий крок ми зробили. Наступного року відкриємо проїзд на вулицю Оноре де Бальзака. А наступним етапом буде метро на Троєщину. Його вже будують», – зазначив Віталій Кличко.

Ще одним важливим об’єктом, який завершили цього року, Віталій Кличко назвав Дегтярівський шляхопровід. Його звели ще в 1963 році і з тих пір капітально не ремонтували.

«Ми розібрали старий міст і побудували новий. У грудні рух шляхопроводом відкрили. Він став на третину ширшим, тим самим збільшилась пропускна спроможність», – повідомив Віталій Кличко.

Також мер столиці нагадав, що цього року завершили будівництво нової ділянки Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. І це було вкрай важливо для розвантаження доріг в місті.

«Далі – відповідальність держави, яка має побудувати тунель під Дніпром і завершити будівництво обхідного шляху навколо міста. І яким буде користуватися увесь транзитний транспорт, який сьогодні їде через центр столиці», – зазначив мер Києва.

За його словами, на 2024 рік столиця не має бюджету розвитку, тому головне – не допустити падіння економіки міста та його занепаду.

Він також згадав про звинувачення на адресу міської влади та постійні перевірки й обшуки, що відбувалися в підрозділах КМДА протягом року. Віталій Кличко підкреслив, що, переважно, оприлюднена інформація – маніпулятивна та має політичний підтекст.

«Для нас сьогодні головне – зберегти країну. І та внутрішня боротьба, яку ініціюють деякі політики, –  тільки роз’єднує нас. Ну яка може бути зараз внутрішня боротьба? Багато говорили про якісь вибори. І я радий, що чимало наших політиків зрозуміли, що вибори під час війни – це отрута для країни! Так, Президент заявив, що цього року виборів не буде. Але політичні звинувачення, ця гра – залишилися. Мені нема коли цим займатися. Мені потрібно робити все, аби утримати місто. Аби всі сервіси для містян працювали. Щоб столиця могла підтримувати наші Збройні сили. Все – аби перемогти. І Київ сьогодні грає в цьому ключову складову. Місто Київ – це серце країни. Воно повинно битися, жити і працювати!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]