Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Контрактова площа стане пішохідною з 1 серпня»

28 липня 2017 року, 21:12

 

У рамках експерименту частину Контрактової площі та вул. Сагайдачного перетворять у пішохідний простір, починаючи з 1 серпня. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

Міський голова зазначив, що після «Євробачення» на вулицях Києва усе частіше можна почути іноземну мову, а це означає, що до нас приїжджає все більше гостей, Київ стає привабливим для туристів. Тому завданням столичної влади є створення комфортних умов і туристичних зон.

«І ми це робимо. Зокрема, з 1 серпня частина Подолу стане однією великою пішохідною зоною», - зауважив Віталій Кличко.

«Поділ – історична зона. У цю частину міста приходить не тільки багато киян, а й гостей Києва, прогулятися по старому місту, відвідати кав’ярні, маленькі ресторанчики. Було багато звернень і петицій з проханням зробити Поділ пішохідною зоною. Зараз ми готуємося зробити Контрактову площу та частину вулиці Сагайдачного єдиною пішохідною зоною. З 1 серпня», - зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, замість паркувального простору, ділянка перед Києво-Могилянською академією стане пішохідною. Відрізок вул. Сагайдачного, від Контрактової площі до перехрестя з вул. Андріївською, також стане пішохідним. Для автівок виділять проїзд із вул. Іллінської до вул. Сковороди, а також облаштують невелику парковку.

«У багатьох містах історичні зони є пішохідними. Наше завдання – створити комфортні умови для відпочинку. Ми постійно рухаємося вперед і беремо найкращі приклади. Ми намагаємося враховувати зауваження та побажання киян, щоб враження від нашого міста були виключно позитивними», - наголосив Віталій Кличко.

Окрім Контрактової площі, оновлять і інші туристичні місця столиці: Володимирську гірку, Пейзажну алею, фунікулер.

«Ми повинні використовувати той великий туристичний потенціал, який є у нашому місті, щоб до нас приїздили туристи, і наша столиця розвивалася», - підкреслив мер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]