Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми жорстко реагуватимемо на випадки незаконного будівництва та невиконання забудовниками своїх зобов’язань»

01 липня 2020 року, 18:14

Столична влада Києва й надалі жорстко реагуватиме на випадки незаконного будівництва та невиконання забудовниками своїх зобов’язань. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс. У засіданні взяли участь представники КМДА, активісти, також були присутні представники прокуратури та поліції міста Києва.

«Нам потрібно активізувати роботу комісії з проблем незаконних забудов. Сьогодні вранці, разом із поліцією, я був на одному з таких об’єктів. Ярославів Вал. Історичний центр міста. Забудовник там зовсім втратив розум. Там за документами мало бути аварійне укріплення будинку. Втім, ці люди звели нову будівлю – 5 поверхів під землю! Нам потрібні конкретні рішення та конкретні дії. Ми повинні оперативно і суворо реагувати на дії безвідповідальних забудовників. Аби інші розуміли, що в місті треба дотримуватися закону. І що треба поважати киян», – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що подібні дії забудовників завдають шкоди не тільки зовнішньому вигляду місту, а й можуть призвести до техногенних катастроф.

«Інженери кажуть, що така будова, як наприклад, на Ярославовому Валу, може нести небезпеку і будинкам, що належать до культурної спадщини. І поруч знаходяться житлові будинки, іноземні представництва. Нам потрібно розробити «дорожню карту», за якою ми будемо протистояти забудовниками, які нехтують законом. Я дуже дякую активним мешканцям міста, які допомагають контролювати цей процес», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці також закликав представників правоохоронних органів на постійній основі долучитися до роботи з активістами. І оперативно реагувати на звернення мешканців міста щодо можливих незаконних будівництв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]