Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто звернулося до забудовника, аби до врегулювання конфлікту з громадою, будівництво в Протасовому Яру не відбувалося»

27 червня 2019 року, 18:51

Міська влада звернулася до забудовника, аби той припинив будь-які роботи в Протасовому Яру і не поглиблював конфлікт із громадою.

Забудовника, який апелює тим, що має документи і дозволи на будівництво, закликають не йти на конфлікт з громадою. Натомість – скоригувати проект, представити його на містобудівній раді, узгодити з фахівцями і громадськістю. Місто шукає також юридичні інструменти для вирішення цього конфлікту.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі радіо «Київ».

«Я переконаний, що Київ повинен залишатися комфортним і зеленим містом, і не повинні чинитися якісь дії проти бажання громади. Влада не може ігнорувати думку громади і буде захищати  її інтереси. Але нам потрібно шукати правові інструменти для вирішення подібних питань. Тому ініціюємо, як і щодо інших резонансних забудов до цього, розглянути це питання на містобудівній раді», – сказав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що більша частина Протасового Яру ще з 2000-х років перебуває у приватній власності. 

«Ця земля сьогодні належить не громаді, а приватним компаніям, яким багато років тому її відвели», – сказав Віталій Кличко. 

У цій та подібних ситуаціях, коли забудовник має всю дозвільну документацію на будівництво, у міської влади немає іншого важелю, окрім  звернень до судів. 

«А тим часом вирубають дерева, йде будівництво. Поки тривають судові розгляди, на таких ділянках виростають будинки», – додав Віталій Кличко.

Аби запобігти подібній ситуації, міська влада,  після початку робіт у Протасовому Яру, звернулася до забудовника припинити будь-які будівельні роботи. Також, як зазначають у КМДА, компанії-забудовнику не збираються подовжувати дію контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]