Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: На Подільсько-Воскресенському мостовому переході розпочали встановлювати ще три великі металоконструкції (+відео)

30 жовтня 2020 року, 12:25

Будівельники розпочали встановлювати три великі металоконструкції Подільсько-Воскресенського мостового переходу, що стануть основою перегону мосту від вулиці Набережно-Хрещатицької. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу в прямому включенні з дому, де перебуває на самоізоляції через захворювання на коронавірус. Він також показав відео про те, як відбувається будівництво.

«В активній фазі будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Там розпочали процес встановлення трьох великих металоконструкцій, що стануть основою перегону мосту з вулиці Набережно-Хрещатицької. Дві конструкції вагою понад 450 тонн. І одна – 169 тонн. Спочатку їх встановлюють на плавучий понтон, оснащений супердомкратами. Це доволі тривалий і ювелірний процес. Потім на понтоні конструкції сплавляють до опор мосту і встановлюють у проектне положення. На сьогодні перша конструкція виведена в прогін. І її монтують на постійні опори», – підкреслив Віталій Кличко.

Також до кінця цього тижня Подільсько-Воскресенський міст підсвітять іще яскравіше. Вже будуть освітлені і ванти, що тримають арочну конструкцію, і нижній ярус мосту, де пройде метро на Троєщину.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]