Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на з’їзді ХДС: «Сподіваюся, політика партії і Німеччини загалом щодо України не зміниться» (+відео)

07 грудня 2018 року, 16:09

Мер Києва, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко сподівається, що зі зміною голови найпотужнішої партії Німеччини – Християнсько-демократичного-союзу – підтримка України, співпраця і відносини між Україною та Німеччиною не зміняться. Про це він сказав у коментарі журналістам на з’їзді партії ХДС, який відбувається у Гамбурзі.

«Я не вперше запрошений на з’їзд ХДС, адже ця партія вже майже 7 років є партнером партії «УДАР», ми співпрацюємо і спілкуємося. Цьогорічний же з’їзд дуже важливий для майбутнього як самої ХДС, так і Німеччини. Партія обирає нового лідера, оскільки Ангела Меркель, яка очолює Християнсько-демократичний союз протягом 18 років, йде з посади голови партії. Також, як раніше заявила Меркель, вона не висуватиме свою кандидатуру на посаду глави німецького уряду в 2021 році», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що ХДС активно підтримує Україну в її прагненні стати частиною європейської родини. Підтримує реформи, зовнішньо-політичні зусилля. І від того, хто тепер очолить партію, залежить дуже багато.

«Але я сподіваюся, політика щодо України не зміниться і будуть продовжені ті напрацювання, які впроваджувалися протягом минулих років співпраці між Німеччиною та Україною. Впроваджувалися за підтримки та за участю Ангели Меркель», – зазначив Віталій Кличко.

Свої кандидатури на лідерство у політичній силі висунули 12 членів ХДС, проте основними претендентами є троє з них: Аннегрет Крамп-Карренбауер, Фрідріх Мерц та Йенс Шпан (нинішній міністр охорони здоров’я).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]