Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко нагородив киян-призерів Паралімпійських ігор у Токіо (+фото)

21 жовтня 2021 року, 15:07

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії зустрівся з киянами-призерами XVI літніх Паралімпійських Ігор у м. Токіо та нагородив спортсменів і їхніх тренерів. Троє спортсменів-киян, які вибороли з 1 до 5 місця, та двоє тренерів отримали грошову винагороду та іменні годинники від Київського міського голови. А двоє призерів (олімпійське золото та срібло) – також відзнаку Київського міського голови «Знак Пошани».

«Минулого місяця ми вітали тут киян-олімпійців із призовими місцями на олімпіаді в Токіо. А сьогодні мені дуже приємно поспілкуватися та привітати вас із блискучими результатами на XVI літніх Паралімпійських Іграх! Кияни, разом з усією Україною, вболівали за вас і вірили у ваш успіх. Кожна паралімпійська нагорода – це свідчення фантастичної працездатності, мужності і волі до перемоги. Щоразу, коли синьо-жовтий прапор здіймався над аренами в Токіо, ми відчували гордість за вас і за Україну», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва подякував спортсменам за нову сторінку історії паралімпійського руху, в яку назавжди вписані їхні імена.

«Ви ще раз продемонстрували, що незважаючи на труднощі і виклики, кияни завжди залишаються серед найкращих у світі. Ви доклали багато зусиль, поту та нервів до цих важливих перемог. Тож столична влада не залишить вас без уваги. Кожен зі спортсменів, які вибороли з 1 до 5 місця, та їх тренери отримають грошову винагороду від міста. Ще раз дякую всім спортсменам та тренерам за відданість спорту і силу волі! Бажаю вам миру, здоров’я та оптимізму, завжди блискучої форми та нових перемог!» – додав Віталій Кличко.

«Ми дуже вдячні місту за те, що підтримували нас, і ми змогли досягти таких високих результатів. Спасибі, що запросили сьогодні сюди та відзначили наші перемоги. Це дуже важливо для нас», – сказала паралімпійська чемпіонка Оксана Зубковська.

Усього у складі української збірної було четверо киян-паралімпійців. Із 98-ми нагород, які виборола збірна команда України на XVI літніх Паралімпійських іграх, 2 нагороди – золото та срібло – здобули спортсмени-кияни.

Місто нагородило 3 спортсменів: Оксану Зубковську (золота медаль, легка атлетика серед спортсменів із порушеннями зору), Катерину Денисенко (срібна медаль та четверте місце, плавання серед спортсменів із ураженнями опорно-рухового апарату), Дмитра Солов’я (5 місце, дзюдо серед спортсменів із порушеннями зору).

Так, за золото спортсмени отримали від міста 700 тис. грн, за срібло – 600 тис. грн, за четверте місце – 400 тис. грн, п’яте – 300 тис. грн.

Тренери паралімпійців отримали від 150 до 350 тис. грн грошової винагороди.

Усього міська влада Києва на матеріальну підтримку паралімпійців та їхніх тренерів виділила 2,5 млн грн.

Нагородження киян-призерів Паралімпійських ігор у Токіо

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]