Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Пам’ятник Ігорю Сікорському вже встановлюють»

25 серпня 2019 року, 9:31

Мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відео про те, як відбувається процес встановлення пам’ятника Ігорю Сікорському.

«За кілька днів ми відкриємо в столиці пам’ятник одному з найвидатніших киян – всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Пам’ятник, виготовлений за підтримки меценатів, вже встановлюють біля аеропорту, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»)», – написав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що автор монументу – вже відомий киянам архітектор Володимир Журавель, який створив скульптурну композицію «Діти, що запускають кораблики», встановлену на Поштовій площі, та пам’ятник Іллі Муромцю.

Скульптура Сікорського виготовлена з бронзи, вкритої темно-зеленою патиною. Стоятиме фігура авіаконструктора на стилізованій гранітній напівсфері. Загальна висота пам’ятника з постаментом буде 7,2 м.

«Кияни гордяться тим, що перша в світі авіамодель вертикального злету була сконструйована і запущена саме в нашому місті, в дворі садиби на Ярославовому валу, де мешкала тоді родина Сікорських, – зазначив мер. – І, на жаль, досі місто вже кілька років добивається, аби Міністерство оборони, на балансі якого перебуває будинок Сікорського, передало його громаді столиці. Аби ми могли відреставрувати занедбане приміщення», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]