Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко передав меру Лісабона символічні ключі від «Євробачення»

29 січня 2018 року, 14:28

Мер Києва Віталій Кличко передав символічні ключі від «Євробачення» меру Лісабона Фернандо Медіні. Цієї весни саме португальська столиця прийматиме пісенний конкурс.

«Коли у 2016 році Джамала перемогла на «Євробаченні», я буквально стрибав від радості. І ми всі були їй вдячні. Адже світ знову почув про Україну, оцінив її талант, музику і душу! Ми раділи нагоді вчергове представити світу наше гарне місто. Адже Київ вже вдруге приймав «Євробачення», – зазначив Віталій Кличко.  

Мер підкреслив, що і організатори, і всі учасники та гості лишилися задоволеними і високо оцінили проведення «Євробачення» в Києві.

«Тож з високо піднятою головою ми сьогодні передаємо ключі від конкурсу Лісабону. Завдяки Сальвадору Собралу і його душевній джазовій баладі минулого року Португалія вперше перемогла в конкурсі «Євробачення». Ми передаємо Лісабону естафету! І саме з цієї хвилини розпочинається відлік часу до старту пісенного конкурсу, який цього року відбудеться в столиці Португалії», – сказав Віталій Кличко.

Київський міський голова підкреслив, що музику люблять всі і вона єднає світ, робить його добрішим, дарує людям настрій. І саме завдяки «Євробаченню» люди в усьому світі мають можливість – через музику – дізнатися про культуру, характер, вподобання людей у багатьох країнах.

«Ми вітаємо Лісабон і чекаємо на чудове музичне свято цієї весни! І, скажу чесно, дуже сподіваюся, що через рік Лісабон поверне ключі від «Євробачення» знову Києву!» – пожартував Віталій Кличко.

Також у Лісабоні, який є містом-побратимом Києва, відбулася зустріч Віталія Кличка з мером португальської столиці Фернандо Медіною. Мер Києва, зокрема, побажав колезі успіхів у проведенні «Євробачення-2018».

«Адже конкурс «Євробачення» – це не тільки чудове свято, а  й величезна відповідальність та великі організаційні зусилля», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]