Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко передав столичним рятувальникам 6 сучасних пожежних спецавтомобілів (+фото, відео)

18 січня 2019 року, 17:25

Мер столиці Віталій Кличко передав столичним рятувальникам 6 спеціальних пожежних автомобілів, придбаних за сприянням влади Мюнхена. Мерія міста-побратима виділила 1 мільйон євро. За її дорученням урядова організація з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) оголошувала тендер і у німецької компанії була куплена ця техніка.

«У рамках нашої співпраці з німецькою стороною сьогодні столичні рятувальники отримують вкрай необхідну техніку та спорядження, що, без перебільшення, дозволить рятувати людські життя. Роботи у рятувальників багато. Техніка ж у нас застаріла і ми поступово оновлюємо її парк. Але, така спецтехніка дуже дорога», – наголосив Віталій Кличко.

Німецькі машини не нові. Але, як зазначили рятувальники,– надійні, у прекрасному стані і технічно переоснащені найсучаснішим обладнанням. Це спеціальні авто для роботи оперативних штабів, які можна розгортати за лічені хвилини на місці надзвичайної ситуації. Вони оснащені спеціальними засобами для проведення різноманітних рятувальних операцій. Є навіть спеціальні «локатори», які дозволяють шукати людей під завалами.

Особливу подяку столичні рятувальники висловили за спецавто, оснащені висотними драбинами, які можуть підніматися на висоту 32 метри (таких передали 2 машини). Ще одне спецавто – з робочою люлькою. Така техніка призначена для тушіння висотних пожеж, а також для евакуації людей. Ще дві німецьких автівки – спецтехніка для пожежних і рятувальних команд. Також столичні рятувальники отримали обладнання, яке дозволить мінімізувати ризики отримання травм пожежниками під час операцій.

«Я хочу висловити особливу подяку Дітеру Райтеру – меру Мюнхена, міста-побратима Києва. І радий вітати представників посольства Німеччини, та наших надійних партнерів і друзів із Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, які підтримують нас, допомагають у впровадженні змін, які ми втілюємо у столиці», – зазначив Віталій Кличко під час церемонії передачі спецавтівок.

GIZ є урядовою компанією, що працює у всьому світі, допомагаючи уряду Німеччини у реалізації цілей у сфері міжнародного співробітництва задля сталого розвитку та міжнародної просвіти. GIZ пропонує ефективні рішення для політичного, економічного, екологічного та соціального розвитку у глобалізованому світі, а також підтримує процеси комплексних реформ і перетворень, у тому числі й у складних умовах. Бюро GIZ працює у Києві з 2009 року.

Передача столичним рятувальникам 6 сучасних пожежних спецавтомобілів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]