Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція столичного пологового будинку № 1 (+фото)

02 липня 2019 року, 13:32

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція Київського міського пологового будинку № 1.

«Це найстаріший пологовий будинок столиці. Йому – 101 рік. За цей час у цьому пологовому будинку народилося більше 200 тисяч киян. Щороку тут народжується від 3 до 4 тисяч діток. Тому капітальний ремонт закладу був у нас у пріоритеті. Тут зробили найсучасніший ремонт, закупили найкраще обладнання. І наше завдання, щоб всі медичні заклади столиці були такого рівня. Здійснені заходи дадуть можливість закладу надавати високоспеціалізовану медичну допомогу, яка відповідає кращим стандартам», – сказав мер столиці.

У пологовому вже здійснили ремонтні роботи у відділеннях сумісного перебування матері та дитини, патології вагітності. Облаштували сімейний пологовий зал, оновили центральний вхід акушерського корпусу, продовжують роботи в гінекологічному корпусі.

Так, за словами міського голови, у медзакладі майже завершено термосаніцію (утепленння) всіх трьох будівель пологового будинку. В результаті утеплення вартість опалення зменшиться на 25%. Також замінили на нові три із чотирьох ліфтів в акушерському корпусі.

Здійснюють і благоустрій території, який планують завершити до кінця року.

У пологовий будинок уже закупили обладнання на суму 107 млн грн для відділень інтенсивної терапії для новонароджених, інтенсивної терапії для дорослих, відділення сумісного перебування матері та дитини, сімейних та індивідуальних пологових залів, клініко-діагностичної лабораторії, відділення патології вагітності, операційного блоку та гінекологічного відділення.

Зокрема, ліжка-трансформери для роділь, функціональні ліжка для палат інтенсивної терапії, апарати УЗД, відкриті реанімаційні системи, обладнання для проведення фототерапії, сучасне лабораторне обладнання, операційні столи, хірургічні та анестезіологічні консолі тощо. Також закуплять обладнання в центральне стерилізаційне відділення.

Лікарі пологового зазначають, що всі відділення тепер виглядають сучасно та затишно, тож перебування жінок, які вирішили там народжувати, буде комфортним.

Усього у медичному закладі 12 пологових залів, із них 4 – сімейного типу для тих молодих батьків, які хочуть народжувати в «домашній атмосфері». Так, пологові зали сімейного типу облаштовані як міні-квартири з кухнею, душевою, залою для пологів, великим двоспальним ліжком. Інші ж пологові зали призначені лише для народження дітей, після чого породіль переводять у палати, де матері перебувають спільно з дітьми. Майже всі палати для перебування породіль із дітьми індивідуальні.

«Після пологового залу всі діти і мами знаходяться на сумісному перебуванні. Тобто дитина, яка народилася, від мами не забирається ні на хвилину. Огляд неонатолага, всі процедури зважування та збір інших даних проводяться тут же при матері», – пояснює головний лікар медзакладу Наталія Гончарук.

Половий будинок № 1 розрахований на 140 ліжок, має 7 стаціонарних відділень: 4 відділення акушерського профілю, 2 відділення інтенсивної терапії: для новонароджених та дорослих, гінекологічне відділення, лабораторна служба.

Реконструкція Київського міського пологового будинку № 1

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]