Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція тепломагістралі великого діаметру, яку завершать до початку опалювального сезону (+фото)

05 вересня 2023 року, 14:26

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція теплової магістралі найбільшого діаметру – 720 мм, що постачає тепло для всього Подолу. За останніх 5 років на цій ділянці виявили більше 40 пошкоджень.

«Перший етап комплексної перекладки тут розпочали у 2020 році. Тоді виконали модернізацію магістральної теплотраси довжиною понад 1,5 км. Зараз триває другий етап. Уже зробили капремонт обладнання теплової камери, замінили зношену запірну арматуру та будівельні конструкції. Перекладку магістралі виконують від теплокамери до теплокамери. Замість зношеної тепломагістралі прокладають попередньо ізольовані труби європейського зразка, які обладнані системою сигналізації про пошкодження», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що реконструкція триватиме без відключення гарячого водопостачання. Роботи планують завершити до початку опалювального сезону. Завдяки модернізації тепломереж і теплотехнічного обладнання, покращиться якість теплопостачання для майже 400 житлових будинків, 3 лікувальних закладів, 51 навчального закладу та 423 відомств.

Мер Києва наголосив, що надійна підготовка до зими – сьогодні головний пріоритет для столичної влади.

«Київ активно готується до опалювального сезону. Комунальні та інші служби працюють у посиленому режимі, адже до виконання планових ремонтних робіт додалися роботи з відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури. Минулої зими внаслідок ворожих ударів було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження осінньо-зимового періоду», – зазначив Віталій Кличко.

Цього року з міського бюджету спрямували понад 1 млрд грн на ремонти обладнання теплоджерел, що були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів. А також – на придбання пересувних котелень, що, за потреби, забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема й лікарні.

Теплопостачальні підприємства столиці завершують гідравлічні випробування на мережах та теплоджерелах. Уже усунули більше 2 тисяч пошкоджень трубопроводів. Зокрема, ліквідували 250 пошкоджень на трубопроводах великих діаметрів – пів метра і більше.

Здійснили й технічні заходи для підвищення надійності роботи обладнання: технічну діагностику котлів, заміну окремого обладнання. Також триває оснащення котельних, насосних станцій, бюветних комплексів та інших об’єктів критичної інфраструктури джерелами альтернативного живлення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]