Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція зупинкових комплексів Борщагівської гілки швидкісного трамвая (+фото)

23 вересня 2020 року, 15:40

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція зупинкових комплексів Борщагівської гілки швидкісного трамвая. Зокрема, масштабний ремонт зупинок «Бульвар Кольцова» та «Вулиці Зодчих».

«Навіть в умовах економічної кризи, яку спричинила пандемія, ми продовжуємо втілювати важливі інфраструктурні проекти. Минулого року капітально відремонтували колії швидкісного трамваю на Борщагівському шляхопроводі. Нагадаю: цією гілкою трамваю щодня користуються понад 150 тисяч пасажирів. І обслуговують її сьогодні сучасні трамваї. За минулі роки фахівці «Київпастрансу» капітально відремонтували 8 зупинок швидкісного трамвая: «Площа Перемоги», «Політехнічна», «Польова», «Старовокзальна», «Вацлава Гавела», «Гарматна», «Гната Юри», «Вулиця Потапова». На завершальній стадії роботи на зупинці «Бульвар Кольцова». Тут уже збудували дві підвищених платформи з урахуванням потреб маломобільних груп населення. Змонтували металеві навіси над платформами. Проклали всі необхідні мережі. Також облаштували світлові сигнали для пасажирів, які сповіщають про наближення трамвая», – повідомив Віталій Кличко.

Також на станції звели навіси, освітлені тепер LED-cвітильниками. Змонтували турнікетну групу, встановили каси для продажу квитків, технологічні приміщення для обслуговування станції. Встановили відеоспостереження.

Реконструкція трамвайної зупинки здійснюється з використанням сучасних новітніх технологій. Завершити повний комплекс робіт заплановано в листопаді цього року.

Наступна на черзі – зупинка «Вулиця Зодчих». Сьогодні там тривають роботи з перекладання трамвайних колій. До кінця року завершать повну реконструкцію і цієї зупинки.

«Хочу зазначити, що ці ремонти є частиною великого проекту. Загалом ми плануємо здійснити реконструкцію 6 трамвайних зупинок, 13 автобусних зупинкових комплексів та побудувати  більше 3,5 кілометра колії до «Кисневого заводу», – сказав Віталій Кличко.

Реконструкція зупинкових комплексів Борщагівської гілки швидкісного трамвая

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]