Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як відбуваються відновлювальні роботи у пошкодженому російською ракетою багатоквартирному будинку в Святошинському районі

16 червня 2022 року, 17:31

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають відновлювальні роботи у пошкодженому російською ракетою багатоквартирному будинку в Святошинському районі на вулиці Чорнобильській.

«У значно пошкодженому внаслідок потрапляння російської ракети 16-поверховому житловому будинку в Святошинському районі розпочали відновлювальні роботи. У будинку 126 квартир. 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково. Обстеження технічного стану будинку, експертизи виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені. І будинок може бути відновлений. Тут сьогодні вже виконують роботи з демонтажу окремих елементів, вивозу будівельного сміття та пошкодженого майна мешканців. А також розробляємо проектно-кошторисну документацію щодо ремонту або заміни пошкоджених конструкцій. Відбуваються роботи і з поновлення електро- та газопостачання. Будинок утеплять та відновлять за всіма сучасними стандартами», – сказав Віталій Кличко та додав, що реконструкцію міська влада планує завершити до початку опалювального сезону, щоб мешканці, які змушені були виселитись, зимували вже в своїх домівках.

Мер Києва додав, що наразі місто розпочало відновлювальні роботи 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок обстрілів російськими варварами. Найбільше ушкоджень зазнали окремі будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах.

Загалом же у столиці ракетними обстрілами пошкоджені 636 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню.

Згідно з критеріями уряду та затвердженою програмою робіт, у Києві першочергово обстежують та відновлять 360 об’єктів. Серед них: 52 заклади освіти, 15 об’єктів охорони здоров’я, 5 закладів соціального захисту, 89 об’єктів житлово-комунального господарства, 12 закладів культури, 196 житлових будинків та 1 адміністративна будівля.

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів має надати уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах місто планує до початку опалювального сезону.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]